Wat een week! - Reisverslag uit Bakoe, Azerbeidjan van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu Wat een week! - Reisverslag uit Bakoe, Azerbeidjan van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu

Wat een week!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ellen

03 Februari 2011 | Azerbeidjan, Bakoe

Nou het is me het weekje wel.

Maarten heeft veel dingen op zn werk gaande, hij had appraisal (beoordeling) van zijn personeel. Ze hebben dan eindelijk een kok vanuit het buitenland mogen aannemen, dus mogelijk hebben we vanaf morgen of maandag ineens een buurman, zal wennen worden. Verder gaat het redelijk goed met Maarten hij heeft het druk maar dat is niet anders dan normaal.

Met mij gaat het ook goed maar erg druk, nieuwe leerlingen, ook observaties van alle leerlingen. Ik heb de hele observatie methode zelf geschreven maar het is toch veel werk. Maar we moesten professioneler worden en daar moet je iets voor over hebben. Zelf had ik het al gedaan in Oktober maar het leek me slim om het ook door mijn assistenten te laten doen, nu heb ik dubbel zoveel werk. Buiten het corrigeren van alle spelfouten zijn ze ook zo subjectief als de pest. Zinnen als, ik vind dat ze zeurt, kom ik regelmatig tegen. Maar ja hopelijk doen ze het in mei beter. Verder heeft een van mijn assistenten vandaag dan eindelijk mijn grens overschreden. Na de zoveelste opdracht die ze niet had gedaan terwijl het maar 5 minuutjes in beslag zou nemen heb ik haar vanochtend nog maar eens geconfronteerd met het niet uitgevoerde werk. Na een slap excuus zei ze dat ze ‘het nog wel zou doen’. Nou daarmee had ze mij al op mn tenen getrapt, ze heeft gewoon te doen wat ik vraag. Dus ik zeg dr dat ze het vandaag moet doen, komt er een opmerking uit in de trant van ‘ja ik doe het wel’ met een mooie draai van de ogen. Ik heb gelijk naar mijn collega en ‘mede-baas’ gebeld en gezegd dat ik het zat was. Ze was er helemaal mee eens en we gaan beginnen aan de procedure om haar te ontslaan. Nou ik heb me erin verdiept, in Nederland gaat het dan, ondanks alle regeltjes, veel gemakkelijker. Toen viel mijn oudste assistent ook door de mand. Ze had absoluut geen controle over de groep toen er bezoekers kwamen. Vervolgens is ze naar mij toe gerend om te vertellen dat er bezoekers waren. Ik maar een beetje gekletst van aggh ja het is pauze maar ze kunnen niet naar buiten dus zijn ze wat wild binnen. Mijn vermoeden is toch wel dat ze haar beste tijd, jammer genoeg, gehad heeft. Toen wist mijn geliefde assistent te bevestigen dat de procedure starten de goede stap is, ze keek niet op of om toen de bezoekers haar groeten. Maar gelukkig heb ik ook lieve en goede assistenten die de mensen vrolijk welkom heten, en vandaag mijn dag nog net hebben weten te redden, want ja wat ik net vertelde is slechts vandaag. Oh ja ik heb ook nog een 3 jarig jongetje voor een volledig onderzoek moeten aanmelden, psygoloog, fysiotherapeut en verschillende anders specialisten gaan het jongetje onderzoeken om te proberen er achter te komen waar het ventje toch met zijn gedachten en gevoelens zit. Zo wat was dit een rot dag.

Gelukkig kwam ik daarna thuis, Maarten komt naar beneden, lekker kopje koffie en even afschakelen. Oh wat heb ik een lekker huisje, of het door de reis naar huis komt of gewoon het huisje zelf, ik weet me helemaal af te sluiten en lekker thuis te genieten van Maarten en onze spulletjes.

Ik zeg houden zo, eruit met die assistent en ik kan weer hele dagen lachen.

Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik het geweldig vind wat Leo mij wist te vertellen, hij wordt papa! (Hopelijk heb je mijn smsje nog ontvangen.)

Lieve mensen, dat was het weer, dikke knuffel en jullie horen weer van ons als er iets te melden valt.

• 03 Februari 2011 - 17:54

Peter:

Pffffffffffffffffffffffffff wat een baaldag!
    Ik ben blij dat je het zo goed opkomt en alweer nieuwe perspectieven ziet!

Verder blijft het natuurlijk hartstikke leuk om te lezen hoe het met je is en hoe alles er daar aan toe gaat. Zou het natuurlijker veel lief face-to-face willen horen, maar zo voelt het gelukkig ook een beetje alsof je hier bent.

Dikke knuffel en kus vanuit Nederland

• 03 Februari 2011 - 18:05

Karen:

Kevin is toch niet weg? Of komt er nog een kok bij?

• 04 Februari 2011 - 14:39

Thea Nieuwveld:

Ja, daar ben ik ook weer eens. Meid, meid wat heb je een bende op je bordje en dat voor nog zo'n jong meiske !!!!! Zorg goed voor je zelf. Je hebt nog een leven voor je, dus rust ook op tijd uit !!! Ik heb echt bewondering voor jullie alle twee hoor. Het is heel wat. Nou, kop op maar weer. Hier in Holland is het ook niet elke dag feest, moet je maar denken .
    Sterkte met alles !! Liefs Thea

• 05 Februari 2011 - 10:44

Peter:

Zó ben je terug na een lekkere kerstvakantie.....
    Zó zit je er dan weer meteen middenin. Als ik jouw peikelen lees, lijkt het ook alsof je naast je veelomvattende taken als leerkracht ook nog personeelsfunctionaris bent!
    WIj zitten hier in Eijsden inmiddels in het nieuwe brede schoologebouw en dat bevalt heel goed. Vind je het leuk omn wat foto's te zien, dan mail me dat maar even.
    Succes met je collega's!
    Peter