1 dag Agra - Reisverslag uit Agra, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu 1 dag Agra - Reisverslag uit Agra, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu

1 dag Agra

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ellen

10 November 2009 | India, Agra

Maarten heeft zijn eerste ervaring in de trein van India overleefd. Op het perron van Delhi was Maarten goed op de baggage aan het letten. We werden veel bekenen maar ik besloot dat het waarschijnlijk door onze ongelovelijke knappe koppies kwam. We kwamen in het donker aan dus was het een verrassing waar we precies zaten. In de avond gegeten op het dakterras van het hotel. Daar kon je de Taj Mahal al zien! Dus wat was het eerste dat Maarten ging doen toen we gingen ontbijten in de ochtend? Juist! Een foto maken van ons doel van de dag. Daar gingen we. We stonden voor de poort van de taj, en wilden even vastleggen wanneer we het meeste geld voor een toeristending gingen betalen. Maar tot onze verbazing konden we doorlopen, en nergens vroeg iemand om een kaartje. Op de terugweg kwamen we er achter dat we die hadden moeten laten zien bij de check van de detector, maar doordat wij samen met een groep (blanke) binnenliepen zijn wij er blijkbaar per ongeluk op hun kosten door gegaan! Hihi, dat overkomt ons weer! Maar toch meer dan 20euri bespaard. Dus om dat te compenseren heb ik mijn goede daad van de dag direct maar even gedaan. Een foto van een stel hollanders gemaakt, ik moest echt even schakelen toen ze in het Nederlands vroegen of ik een foto van hun wilde maken. Uiteraard wilden Maarten en ik ook een kiekje van ons met de Taj. En ik heb een geheim ontdekt waardoor wij helemaal alleen op de foto konden met de Taj, lukt niemand. Ook heb ik een foto gemaakt (mijn trots) van de taj met zn fonteinen. Net als mam, alleen heeft mijn foto wel alle twee de pilaren erop. Al zeg ik het zelf hij kan zo in een toeristenboekje. Doordat we nog tijd hadden hebben we ook het agra fort nog even meegepikt, veel muur, veel doolhof weinig speciaal. Wel heb ik nog even voor mijn pappie een kameel op de foto weten te zetten vanuit een rijdende riksja! De avond hebben we doorgebracht in een koffietentje, waar we erg hebben gelachen om de domme ober en de grote variatie aan mensen die binnen kwamen. Toen gaan eten in een leuk tentje dat aangeraden werd door een riksja driver, als hij niet goed was hoefde we hem niet te betalen en bracht hij ons naar een andere tent. Uiteraard was het een geweldig leuk dingetje waar je op het dakterrasje kon eten.

Op naar de slaaptrein die ons naar Varanasi zal brengen.