2 dagen Delhi
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Ellen
06 November 2009 | India, Delhi
We hebben gewacht op Maarten zijn tas en zijn met een taxi naar het hotel gegaan. Het eerste wat ik deed was neerploffen op het bed. HEERLIJK ZACHT! Ik had nu al zin om te gaan slapen. Maar we gaan eerst naar India gate. Helaas is er veel smog (lazen de dag erna in de krant dat het alleen op zaterdag en zondag zo erg zou zijn, 1 keer raden welke dagen wij in Delhi zijn geweest) Je zag dus niet echt veel van een afstand. Toen zijn we gaan lopen naar een restaurantje. Fout 1 want dat lukte niet, Delhi is te groot en te onduidelijk om wandelend iets te vinden. Dus uiteindelijk toch maar een Riksja gepakt naar een restaurant. Heerlijk gegeten, uiteindelijk geen avondeten meer gehad zoveel dat we met de lunch hadden gegeten was genoeg. Weer met zn drietjes terug in de riksja naar het hotel.
Volgende dag een beetje optijd op want we gaan een taxi nemen voor de dag zodat we alles kunnen zien. Eerst gingen we naar Humayum’s tombe. Gemaakt door een van de vrouwen van een keizer. Een mooi gebouw met veel andere tempel-achtige gebouwen erbij. Een goed begin. Door naar Raj Ghat, een zwart marmeren vierkant waar Mahatma Gandhi gecremeerd is nadat hij was vermoord. Het verhaal en de betekenis is boeiender dan het ding zelf, je loopt een rondje en dat was het, schoenen weer aan en terug naar de taxi. Even langs Purana Qila, een rood fort. De taxi reed naar Old Delhi, de plek waar het Red fort ligt. Hij kon er niet naartoe rijden dus moesten we met een fietsriksja verder. Hilarisch om daar met zn drieen in te zitten, het past eigenlijk net niet. Eerst zijn we langs de Jama Masjid gereden. Hier zijn we naartoe gelopen door een lange weg van kraampjes, was leuk om te doen. Terug naar de riskja en op naar het red fort. Ook nog heerlijk gelunched met een geweldige ‘bewaker’ voor de deur in zeer leuke kleding. We hadden nog twee uur en de driver vertelde over een hindu tempel wat erg leuk was om te zien. Staat niet in ons boekje maar het was een schitterende tempel. Schoenen moesten uiteraard uit, Maarten was erg blij dat hij zijn gympen aan had, hihi. Helaas mochten we geen fotos binnen maken maar het was erg mooi om te zien, veel beelden en schitterende muurtekeningen. Erg leuk dat de driver dit met ons deelde. Toen nog langs het parlement gescheurd, want daar mocht je niet stoppen, je zag india gate net niet en net wel door de smog. Terug naar het hotel, we hebben honger. Op naar de Mac, dat heb ik lang niet gehad. We vonden een bioscoop dichtbij en wilde Maarten graag ook een bollywood film laten zien. Dus gingen we naar de film. Helaas viel die vies tegen en was er eigenlijk weinig dans of typisch bollywood aan. Wel jammer maar voor die 4 euro geen weggegooid geld.
Vroeg op want we willen de lotus tempel nog zien die vlakbij het hotel ligt. Mooi, speciaal en leuk om te zien. Snel terug naar het hotel nadat we hadden gelunched want we moeten naar het treinstation, we gaan vandaag naar Agra.
16 November 2009 - 12:38
Karen:
Echt grappig die foto's te zien, herken er toch wel aardig wat van!! -
16 November 2009 - 13:23
Joost V. Breemen:
Leuke foto's, jullie zien er goed uit en Roos is er ook bij! Ik kreeg deze mails van de webmaster eerst vandaag, 16/11/09, en allemaal tegelijk.
Goede reis en veel plezier,
Joost