2 dagen Varanasi - Reisverslag uit Vāranāsi, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu 2 dagen Varanasi - Reisverslag uit Vāranāsi, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu

2 dagen Varanasi

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ellen

12 November 2009 | India, Vāranāsi

De reis was lang, en de trein had nog vertraging ook! Maarten zag het niet meer zo zitten. Maar gelukkig was hij niet alleen en heeft hij ook deze reis gewoon gehaald. Gelijk in de avond een bootje geregeld. Er was een groots festival gaande bij het Dasaswameth gath. Toen we aankwamen werd het bootje even losgeduwed. We mochten instappen en kwamen in een gammel ding! Gelukkig kwam er net een bootje terug waar wij in mochten overstappen. Maarten stond alleen iets te enthousiast op en zakte met zn voet door de bodem van de boot. Zo met zn voet in de Ganges! Een heilige voet (die gelijk heel vies was) Onderweg waren veel vliegjes! Eenmaal daar was het erg mooi om te zien en gelijk heb ik de vele functies van mijn camera kunnen uitproberen, om de beste fotos te maken. Daarna lekker gaan eten en heerlijk vroeg op bed, morgen vroeg op. Bij het ontbijt voelt Roos zicht zo slecht dat ze besluit in bed te blijven tot de lunch. Maarten en ik zijn langs de Ganges omhoog gelopen tot het bovenste gath. Dat was gaaf! Heel veel gezien, ook de verbrandingen bij de crematie gaths, dat was toch wel slikken toen we gewoon een mummie zagen liggen en iemand er letterlijk de fik in zet. Daar hebben we even kort staan kijken maar we gingen snel verder. Overal buffels! Ook bij een plek waar er heel veel waren was er een mannetje die alle poep verzamelde en het met zn handen in een soort pannekoekjes draaide en te drogen legde. Heel vies idee maar het wordt gebruikt voor brandstof dus het zal goed verdienen. Bij een van de laatste gaht kwam er een mannetje bij ons lopen, even mee gepraat en hij vertelde ons over zijn kledingzaakje, vanuit zn huisje verkocht hij kleding en dingen die hij zelf of met zn vrouw maakte. Eerst twijfelde ik of we wel mee moesten gaan want je leest de engste dingen. Maar toch mee gegaan en echt een ervaring rijker. De man opende een deurtje naar zijn huisje, dat bestond uit een klein kamertje, met een tafel en een kast. We mochten zitten en kregen alles te zien, we hoefde niets te kopen. Uiteindelijk heb ik er twee hele leuke broeken vandaan en Maarten ook (die later te kort bleken dus nu heb ik er 4) en een mooi doek met Ganesha erop. We gaven die man 10 roepie extra door het bedrag af te ronden. Hij protesteerde in eerste instantie, het was veel geld, voor thee en ontbijt! Maarten stond erop en de man was zo dankbaar, dat kan je haast niet geloven. Mooi om te zien dat je mensen echt nog zo blij kan maken. We namen afscheid en bedankte de man. Terug naar het hotel om te kijken of Roos was opgeknapt. Gelukkig wel. Dus lunchen. In de lonly planet stond een leuk lounch ding. Wij zoeken, moesten we een soort spoorzoekertje doen door de schilderingen op de muren te volgen tot een deurtje ergens bovenaan een trap. Wel een leuk tentje. Nog wat gekeken en een tempel in geweest. Hilarisch. Een hindu tempel en een gids leide ons erdoor, we moesten vanalles opschrijven en mochten toen door. Leuk om eens echt zoiets mee te maken. Nog even lekker eten, Maarten zag iets, een gecco! En niet 1 nee de hele muur was bezaaid met die beestjes. Ze zien er vies uit maar doen verder niets. Op naar bed want vannacht om 2 uur vertrekt de trein. Het is nog een heel gedoe geweest om een taxi te krijgen naar het station maar we waren er om half 1.

Op naar Calcutta.

• 16 November 2009 - 13:17

Joost Van Breemen:

Wij waren enige dagen druk op pad etc.
    Jullie maken dus nog een prachtige trip[ met vallen en opstaan!
    Joost en Han