verhaal - Reisverslag uit Trichy, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu verhaal - Reisverslag uit Trichy, India van Ellen Werter - van Erk - WaarBenJij.nu

verhaal

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ellen

18 Oktober 2009 | India, Trichy

Nou wat een week zeg.
Doordat Roos maandag ziek was ging ik alleen naar de holy angel school. Ik mocht gelijk beginnen met de les, was erg leuk. Op foto’s zie je me als juf. De kinderen luisteren hier geweldig maar hebben weinig fantasie of eigen mening. Ze hebben geleerd te kopieren. Maar toch waren er een aantal die echt zelf al dingen gingen proberen te maken. Was erg leuk het liefst had ik de leerkrachten gevraagd of ze niet nog wat langer met het water mochten spelen. Ik werd ook echt door kinderen bedankt voor de les en ze gingen met een big smile terug naar de klas. Terug in de bus waren eigenlijk dezelfde jongentjes als vrijdag aan t irriteren. Toen heb ik gevraagd of de driver even kon stoppen en gezegd dat 1 een bank naar voren moest komen en na even twijfelen kwam die toch maar. Toen eindelijk alle kinderen bijna weg waren was het mijn beurt om uit te stappen. Doei! En toen ik thuis kwam zat roosje rechtop in bed, het ging al weer goed.
Dinsdag werd ik wakker met ongelofelijke kramp in mijn buik ojee. Nou de hele dag maar lekker gehangen en wat dingetjes gedaan waarbij ik niet veel hoefde te doen. Toen naar internet waar ik het in totaal 25 min heb uitgehouden en toen heb ik tegen roos gezegd dat ik naar huis ging. Het gaat niet goed.
Woensdag zoals verwacht ziek maar voor slechts iets meer dan 8000 roepie in totaal alle trein tickets ook geboekt voor de rondtrip! Dus in totaal voor alle reisdingen rond de 150 euro kwijt dus voor 2 vliegtickets en 3 treintickets! Das goedkoper dan gedacht.
Donderdag meende ik echt beter te zijn. Roos was wat chagerijnig, volens mij omdat ik ziek was, maar ja kan ik weinig aan doen. In de middag heerlijk op ons ‘luxe’ dakterras gezeten. Was gezellig. En rond 16uur naar Leila, onze begeleidster. Toen naar de main guard, de big bazaar in Trichy. Nou wat had ik een deja vu toen ik daar naar binnen liep. Het was net alsof ik de bazaar in Istanbull binnen liep. Maar binnen 2 stappen was het al geheel anders met mensen die met spullen rondliepen en een soort dranghekken in het midden links moest je heen lopen en rechts terug. Hilarisch niks in dit land is echt georganiseerd maar de bazaar... hihi. Maar ja toen liepen we een winkel in met airco en ik kreeg echt een klap. Voelde me helemaal duizelig en even echt niet goed. Toen ik was gaan zitten ging het iets beter maar niet veel. Helaas terug naar huis want ik trok het echt niet. Gelukkig begreep Leila het en zei ze dat ze een andere keer ons nog eens mee zou nemen. Met de riksja naar huis, was een ramp, eenmaal thuis voelde het echt niet meer goed ik had het idee dat ik zo tegen de vlakte kon gaan. Maar gelukkig hielp Roos en deed de deur open en voordat ik de trappen op moest kwam ze naar beneden met een glas cola en een pepermuntje om weer even wat energie te krijgen. Nou dat rustig opgedronken en toen naar boven en naar bed.
Vrijdag voelde ik me eindelijk weer prima. Helaas hadden we de afspraak die ik had gemaakt niet kunnen bevestigen omdat ik ziek was en gaan we dus niet naar een huis van een van de leerkrachten van de holy angel school voor het festival. Maar ja, zit dit nu te typen op het dakterras met mn voetjes in de zon. Was 33graden de laatste keer dat ik de temperatuur zag en bij jullie vriest het al in Nederland. Hihi.

• 18 Oktober 2009 - 12:36

Marga:

Dat is weer een gaaf verhaal ellen. Ben benieuwd of roos ook weer ziek is hoop maar van niet.Nog even en dan zijn de loly's er verheug je er maar op. Knuf Mamma en pappa en een poot van Beau

• 18 Oktober 2009 - 13:05

Afien:

Jeetje Ellen, wat lastig dat je je niet goed voelt. Is het de temperatuur wat je nekt? Lijkt me heel vervelend gevoel. Sterkte ermee. Handig toch zo'n site waarop je laat zien wat je doet en wij kunnen meeleven.
    Groet van ons allen. Wij hebben nu herfstvakantie. Kennen ze daar ook vakanties?

• 19 Oktober 2009 - 07:03

Inge:

Pff.. je bent wel een beetje aan het sukkelen met je egzondheid he...Hoop dat je dadelijk tijdens het reizen je goed voelt!

Groetjes Inge

• 20 Oktober 2009 - 08:06

Lotte:

wat vervelend dat je ziekjes bent, meis!
    wel gaaf om je zo op die foto's voor zo'n klas te zien staan :D
    hier vriest het inderdaad 's nachts een paar graden, dus geniet nog meer even van de lekkere temperaturen!
    liefs & dikke kus

• 20 Oktober 2009 - 13:40

Joost Van Breemen:

Hallo Ellen,
    Zaterdag j.l. met jouw pa en pim de Bellus weggebracht naar de winterberging. Vandaar dat ik je nu weet te vinden. Van Marga heb ik al de nodige verhalen gehoord en komen volgende week naar jou. Hier gaat alles zijn gangetje.Wel stoppen met ziek zijn, dat schiet niet op, Marga zal je wel een goed advies gegeven hebben.

Groetjes, Joost en Han